Σεμινάριο με θέμα "Θεωρία Εκτίμησης, Φίλτρα Kalman, Octave και Puppy Linux", Μ. Αμφιθέατρο Πέμπτη 21/4, ώρα 10.15

Air Jordan Aj1 Ko High, Air Jordan Aj1 Ko High OG jordanshoescheap4sale
Submitted by nicholas on

Την Πέμπτη 21 Απριλίου και ώρα 10.15 - 11.45 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο θα παρουσιαστούν  δύο μίνι σεμινάρια με ενιαίο θέμα "Θεωρία Εκτίμησης, Φίλτρα Kalman και Λαϊνιώτη, Octave και Puppy Linux"

Ο Νίκος Ασημάκης θα δώσει διάλεξη με τίτλο: "Θεωρία Εκτίμησης, Φίλτρα Kalman και Λαϊνιώτη".

Περιεχόμενο της ομιλίας θα είναι μια εισαγωγή στην Θεωρία Εκτίμησης και η χρήση των φίλτρων Kalman και Λαϊνιώτη στο γραμμικό αλλά και στο μη γραμμικό μοντέλο της θεωρίας. Η Θεωρία Εκτίμησης (Εstimation Τheory) έχει ως αντικείμενο τον υπολογισμό της βέλτιστης εκτίμησης μίας κατάστασης, όταν δοθεί ένα σύνολο  μετρήσεων.  Τα φίλτρα Kalman και Λαϊνιώτη είναι αλγόριθμοι εκτίμησης που προτάθηκαν ήδη από τις δεκαετίες 1960 και 1970 από τους Kalman και Λαϊνιώτη και έχουν χρησιμοποιηθεί με αξιοσημείωτη επιτυχία σε ένα ευρύτατο φάσμα εφαρμογών, που περιλαμβάνει: αεροναυπηγική, χημικές διεργασίες, τηλεπικοινωνιακά συστήματα, επεξεργασία εικόνας και ήχου, οικονομετρία,  παρακολούθηση δορυφόρων και πλοήγηση πλοίων.

Ο Νίκος Πετρόπουλος θα παρουσιάσει:  "Εφαρμογές Octave στο Puppy Linux".

Θέμα της παρουσίασης θα είναι η εγκατάσταση της διανομής Puppy Linux σε ένα usb flash drive και η χρήση του προγράμματος Gnu Octave, που θα εγκατασταθεί επίσης στο usb, σε διάφορες εφαρμογές σαν υποκατάστατο του ΜATLAB. Το συγκεκριμένο usb θα μπορεί να θεωρηθεί σαν ένας υπερελαφρύς υπολογιστής τσέπης, γιατί μπορεί να συνδεθεί και να λειτουργήσει αυτόνομα σε οποιοδήποτε  υπολογιστή. Η εγκατάσταση του usb μπορεί να γίνει και σε πολύ παλιούς υπολογιστές, αρκεί να έχουν τουλάχιστον 256ΜΒ μνήμη RAM. Η διανομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να "τρέξει" (σχεδόν) οποιοδήποτε πρόγραμμα ελεύθερου λογισμικού υπάρχει για Linux. Φυσικά μπορεί να "τρέχει" με καταπληκτικά αποτελέσματα και σε καινούργια μηχανήματα. Η συγκεκριμένη εφαρμογή όμως στοχεύει κυρίως στη χρήση του Octave σαν ένα υποκατάστατο του MATLAB σε παλαιότερα μηχανήματα. Απώτερος στόχος είναι, να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή για την αντικατάσταση του MATLAB από το Octave, στην διδασκαλία διαφόρων μαθημάτων.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.

Μάθημα: 

Τύπος Άρθρου: