17 ΜΑΪΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Air Jordan Aj1 Ko High, Air Jordan Aj1 Ko High OG jordanshoescheap4sale
Υποβλήθηκε από akontog στις .

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ  εορτάζεται κάθε έτος στις 17 Μαϊου .

Όλα ξεκίνησαν στις 24 Μαϊου 1844, όταν ο Σάμιουελ Μορς έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσω τηλεγραφικής γραμμής από την Ουάσιγκτον στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, εγκαινιάζοντας την ηλεκτρική τηλεπικοινωνιακή πραγματικότητα. 10 χρόνια αργότερα, ο τηλέγραφος ήταν διαθέσιμος στο κοινό και στις 17 Μαΐου 1865 ιδρύθηκε στο Παρίσι ο Παγκόσμια Τηλεγραφική Ένωση (Intrnational Telecommunication Union, ITU) από 20 κράτη στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα.
Από τον τηλέγραφο, το τηλέφωνο, τις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, τις δορυφορικές, τις ασύρματες, τις κινητές, τις οπτικές  επικοινωνίες, και σήμερα το Διαδίκτυο, η ITU βοήθησε σημαντικά να τιθασευτεί η δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας με στόχο την ικανοποίηση της βασικής ανθρώπινης ανάγκης για επικοινωνία που παραμένει πάντοτε και είναι: ο οποιοσδήποτε να μπορεί να βρεί τον οποιονδήποτε, οπουδήποτε και αν ευρίσκεται, οποιαδήποτε χρονική στιγμή και να του μεταδώσει οποιαδήποτε πληροφορία ήχου, εικόνας και δεδομένων. Σήμερα η ανάγκη αυτή της επικοινωνίας επεκτείνεται και στις μηχανές δημιουργώντας το Διαδύκτιο των Πραγμάτων (Internet of Things, IoT)
 
Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών
Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου από το 1969,  και σηματοδοτεί την ίδρυση της ITU και την υπογραφή της πρώτης Διεθνούς Σύμβασης Tηλεγραφίας το 1865.
 
Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνία της Πληροφορίας
Τον Νοέμβριο του 2005, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Κοινωνία της Πληροφορίας κάλεσε την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να κηρύξει την 17η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνίας της Πληροφορίας για να εστιάσει στη σημασία των Τεχνολογίων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και το ευρύ φάσμα των ζητημάτων που σχετίζονται με την Κοινωνία της Πληροφορίας. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα (A/RES/60/252) τον Μάρτιο του 2006 που ορίζει ότι Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνίας της Πληροφορίας πρέπει να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου.
 
Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας
Τον Νοέμβριο του 2006, η ITU στην Διάσκεψη Πληρεξουσίων που έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας, αποφάσισε να εορτάζονται δύο εκδηλώσεις στις 17 Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών καθώς και Ημέρα της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Όλα τα κράτη μέλη καλούνται κάθε χρόνο να εορτάζουν την ημέρα αυτή με ανάλογες εκδηλώσεις οι οποίες να αναφέρονται και σε διαφορετικό σχετικό θέμα που καθορίζεται κεντρικά από την ΙΤU.

 

Ο εορτασμός για το 2017 είναι αφιερωμένος στα ΠΟΛΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ για ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ (BIG DATA for BIG IMPACT)
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σύνδεσμο της ITU  (International Telecommunications  Union)

http://www.itu.int/en/wtisd/2017/Pages/default.aspx 

  

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Καθηγητής

Μάθημα: 

Τύπος Άρθρου: